Meer info over vat 3642…

Sedert de zomer van 2017 rijpt de bij Filliers gestookte spirit die uiteindelijk gebruikt wordt voor ons tweede clubvat…

We geven alvast  wat meer informatie….

Vat 3642 is een ex-bourbon vat afkomstig van de Heaven Hill-distillerie in Kentucky, USA.

Vlak bij het stadje Bardstown werd Heaven Hill  in 1935, kort na de drooglegging van Amerika, opgericht als een familiebedrijf door de familie ( 5 broers) Shapira.  Heaven Hill is nog steeds in hun handen.  Het is de grootste onafhankelijke producent van sterke dranken in Kentucky en omstreken.

Op 7 november 1996 gingen de volledige distillerie en de pakhuizen in vlammen op. Meer dan 350 000 liter rijpende drank was verloren gegaan.

Om verder te kunnen produceren kocht de familie Shapira de technisch geavanceerde Bernheim Distillery in Louisville over van de Diageo-groep.

Heaven Hill is de eigenaar van de belangrijkste bourbonlabels Evan Williams en Elijah Craig.

Hun specialiteit is de productie van oudere, sterkere, traditionele bourbon.

Bovendien is de Shapira-familie ondertussen eigenaar van heel wat vodka-,tequila-, en rumlabels…

De Heaven Hill bourbon is gekend omwille van zijn zoete smaak met sinaasappel- en maïsaroma’s en het olieachtige mondgevoel met veel vanille ….

Benieuwd of we deze aspecten van Heaven Hill over enkele jaren terug zullen vinden in ons vat…

Vat 3642 blijft nog zeker tot de zomer van 2020 rijpen in het warehouse bij Filliers. Indien nodig voor de smaakevolutie kan dit ook langer zijn. Nadien wordt de inhoud van het vat – voor een verdere rijping – overgeheveld naar een erg  goed rode wijnvat uit de Bordeaux-regio dat ons ter beschikking wordt gesteld door Oakbarrels uit Waregem. Hoe aroma’s en smaken hierdoor zullen worden beïnvloed kunnen jullie later zelf ontdekken !

De voorverkoop van de flessen (botteling verwacht ergens in 2022, 2023 of 2024 ?) start binnenkort. We houden jullie op de hoogte.