Bunna Battle

Op vrijdag 29 november was het weer verzamelen geblazen voor de whiskyliefhebbers uit het Waregemse. Het Whiskyproevers Genootschap organiseerde een avond rond Bunnahabhain. 25 liefhebbers van het betere vocht kwamen bijeen en proefden een 7-tal (of waren het er meer ?) bottelingen van de zachtste Islay-distillerie.
Bunnahabhain is gekend als 'the unpeated' Islay-whisky... Of dit waar is konden de aanwezigen aan den lijve ondervinden. Naast een 3-tal officiƫle bottelingen waren er ook een drietal bottelingen present van onafhankelijke bottelaars.
De aanpak was deze keer anders. De aanwezigen kregen de zes Bunna's te beoordelen zonder vooraf te weten wat er in de fles zat. Zo konden ze op een maximaal onbevooroordeelde manier proeven en vergelijken.
Nadien pas kregen ze te zien welke flessen ze hadden geproefd. En makkelijk is dat 'blind' proeven uiteraard niet. Gelukkig kon er aan de tafels overlegd worden en kon men zijn eigen bevindingen eens aftoetsen aan die van de buren....
Achteraf waren er nog enkele andere Bunna's te proeven. Zo was er o.a. een zeldzame Captain Burn's botteling te proeven die normaal enkel voor de franse markt bedoeld was.